Greet Daems

Députée (PVDA) de la circonscription électorale d’Anvers.

0476246695

Email ontvangen op 25 maart om 16.49u

 

Hallo,

Ik ben ervan overtuigd dat de zaak-Mawda een parlementaire onderzoekscommissie verdient. Onze kameraad Nabil Boukili heeft namens onze fractie een voorstel in die zin ingediend in het Parlement.

U kunt het hier vinden:
https://www.pvda.be/onderzoekscommissie_nodig_om_volledige_klaarheid_te_scheppen_in_zaak_mawda

Een tweejarig kind stierf door een politiekogel. Terwijl de ouders de chaos van hun land, Irak, probeerden te ontvluchten na oorlogen om olie. Ze wilden een veilig thuis voor hun kinderen. Dit is een onaanvaardbare tragedie.

Na het proces blijven nog veel vragen onbeantwoord. En er kwamen veel verontrustende feiten aan het licht over de politieleiding, het justitieapparaat, het openbaar ministerie en de politeke verantwoordelijken. Er is aangetoond dat er op diverse niveaus gelogen werd om de waarheid te verbergen en dat de zaak politiek geïnstrumentaliseerd werd. Deze feiten werden echter niet behandeld in de rechtbank. We moeten nu volledige klaarheid scheppen, zodat de familie kan rouwen en er lessen kunnen worden getrokken over de werking van onze Staat.

Wij moedigen het middenveld en de burgers aan de verkozenen van de andere partijen op te roepen om de oprichting van een ernstige en grondige onderzoekscommissie mogelijk te maken.

Met vriendelijke groeten,

Greet Daems